Vervelend dat je een foutcode krijgt bij het afsluiten van je motorverzekering! Hier vind je de toelichting op alle foutcodes. Zoek de foutcode op en lees de toelichting.  


FoutcodeToelichting

1A

Het taxatierapport van je motor is niet geldig. Zonder een geldig taxatierapport is het niet mogelijk je motor bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je motor ergens anders te verzekeren.

1B

Het taxatierapport van je motor is ouder dan drie maanden. Met een taxatierapport ouder dan drie maanden is het niet mogelijk je motor bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je motor ergens anders te verzekeren.

2

De motor die je opgeeft in je verzekeringsaanvraag is ouder dan 20 jaar. Het is niet mogelijk om een motor ouder dan 20 jaar bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je motor ergens anders te verzekeren.

3

De motor die je opgeeft in je verzekeringsaanvraag heeft een cilinderinhoud die hoger is dan 6.000 CC. Het is niet mogelijk om een motor met een cilinderinhoud van meer dan 6.000 CC bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je motor ergens anders te verzekeren.

4A

Het is niet mogelijk om je motor met deze dekking af te sluiten bij Verzekeruzelf. Wil je jouw verzekering bij Verzekeruzelf afsluiten? Kies dan voor een lagere dekking. Wil je toch de gekozen dekking? Dan raden wij je aan je motor ergens anders te verzekeren.

4B

In uw aanvraag koos je voor de Volledig Casco (Allrisk) dekking. De motor die je wilt verzekeren is ouder dan 15 jaar. Daarom is het niet mogelijk om voor deze motor een Volledig Casco dekking af te sluiten. Wil je jouw motor bij Verzekeruzelf verzekeren? Kies dan voor een minder uitgebreide dekking.

4C

In je aanvraag koos je voor de Volledig Casco (Allrisk) dekking. De motor die je wilt verzekeren is "Eigenbouw". Daarom is het niet mogelijk om voor deze motor een Volledig Casco dekking af te sluiten. Wil je jouw motor bij Verzekeruzelf verzekeren? Kies dan voor een minder uitgebreide dekking.

5

In je aanvraag geef je aan dat je niet in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Zonder geldig rijbewijs is het niet mogelijk je motor bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je motor ergens anders te verzekeren.

6A

Het type motor dat je wilt verzekeren is niet toegestaan in de omgeving van Rotterdam. Het is daarom niet mogelijk je motor bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je motorverzekering ergens anders af te sluiten.

6B

De motor die je wilt verzekeren is een Suzuki Hayabusa. Bij Verzekeruzelf is het niet mogelijk om een Suzuki Hayabusa te verzekeren. Wij raden je aan je motor ergens anders te verzekeren.

7A

De opgegeven bestuurder van de motor is jonger dan 24 jaar. Omdat de motor zwaarder is dan 2.000CC is het niet mogelijk om je motor bij Verzekeruzelf te verzekeren. Bestuurders jonger dan 24 jaar mogen een motor tot 2.000CC verzekeren. Wij raden je aan je motor ergens anders te verzekeren.

7B

De opgegeven bestuurder van de motor is jonger dan 24 jaar. Bij bestuurders onder de 24 jaar kijken wij naar de verhouding van het vermogen van de motor tot het aantal CC. In jouw geval is het door de combinatie van bestuurder en motor niet mogelijk je motor bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je motor ergens anders te verzekeren.

8

Het is niet mogelijk om je motor in deze uitvoering bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je motor ergens anders te verzekeren.

9

De kentekenhouder van de motor staat op "Lease- of financieringsmaatschappij" of "Anders". Daarom is het niet mogelijk om je motor bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je motor ergens anders te verzekeren.

10

In je aanvraag geef je een reden aan waarvoor je de motor gebruikt. Het is niet mogelijk om motoren met dit gebruik bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je motor ergens anders te verzekeren.

11

In je aanvraag geef je aan dat je jonger dan 18 jaar bent. Het is niet mogelijk om met een leeftijd onder de 18 jaar je motor bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je motor ergens anders te verzekeren.

12

In je aanvraag geef je aan dat je een negatief aantal schadevrije jaren hebt. Met een negatief aantal schadevrije jaren is het niet mogelijk je motor bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je motor ergens anders te verzekeren.

13

Het is niet mogelijk om je motor met deze dekking af te sluiten bij Verzekeruzelf. Wil je jouw verzekering bij Verzekeruzelf afsluiten? Kies dan voor een lagere dekking. Wil je toch de gekozen dekking? Dan raden wij je aan je motor ergens anders te verzekeren.


Let op! Is het niet mogelijk om je motor bij Verzekeruzelf te verzekeren? Houd er rekening mee dat in Nederland minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsdekking voor een motorrijtuigenverzekering verplicht is. Zorg daarom dat je op tijd een verzekering afsluit. Zo voorkom je een boete van de RDW van ongeveer € 400.