Vervelend dat je een foutcode krijgt bij het afsluiten van een woonverzekering! Hier vind je de toelichting op alle foutcodes. Deze gelden voor het WoonZeker Pakket, de opstal- en inboedelverzekering. Zoek de foutcode op en lees de toelichting.  


FoutcodeToelichting

1A

De herbouwwaarde van je woning is meer dan € 1.500.000. Bij Verzekeruzelf verzekeren we woonhuizen met een maximale herbouwwaarde van € 1.500.000. Daarom is het niet mogelijk je woonhuis bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je woonhuis ergens anders te verzekeren.

1B

De herbouwwaarde van je woning halen wij op uit een externe database. De waarde van je woning kan niet opgehaald worden of is niet goed ingevuld. We kijken graag even met je mee. Neem contact met ons op via onze chat.

1C

In de optie "Soort woning" koos je voor "Ander soort woning". Het is niet mogelijk om een woonhuis met type "Anders" bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je woonhuis ergens anders te verzekeren.

1D

Je woning is een monument. Het is niet mogelijk om een monumentale woning bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je woonhuis ergens anders te verzekeren.

2A

De inboedelwaarde is meer dan € 125.000. Bij Verzekeruzelf verzekeren inboedels met een maximale inboedelwaarde van € 125.000. Daarom is het niet mogelijk je inboedel bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je inboedel ergens anders te verzekeren.

2B

De inboedelwaarde van je woning halen wij op uit een externe database. De waarde van je woning kan niet opgehaald worden of is niet goed ingevuld. We kijken graag even met je mee. Neem contact met ons op via onze chat.

2C

De oppervlakte van je woning is kleiner dan 20m2. Bij Verzekeruzelf verzekeren we woonhuizen met een minimale oppervlakte van 20m2. Daarom is het niet mogelijk je woonhuis bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je woonhuis ergens anders te verzekeren.

2D

In de optie "Soort woning" koos je voor "Ander soort woning". Het is niet mogelijk om een woonhuis met type "Anders" bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je inboedel ergens anders te verzekeren.

3A

In verband met het dak van de woning is het niet mogelijk om je woonhuis bij Verzekeruzelf af te sluiten. Wij raden je aan je woonhuisverzekering ergens anders af te sluiten.

3B

Bij het afsluiten van de verzekering gaf je aan dat je woning een rieten dak heeft. Bij Verzekeruzelf is het niet mogelijk een huis met een rieten dak te verzekeren. Daarom raden wij je aan je woonhuisverzekering ergens anders af te sluiten.

3C

Bij het afsluiten van de verzekering koos je bij "Bouwaard van de woning" voor "(grotendeels) hout". Bij Verzekeruzelf is het niet mogelijk een huis met muren van (grotendeels) hout te verzekeren. Daarom raden wij je aan je woonhuisverzekering ergens anders af te sluiten.

3D

In de vraag "Aantal hobby-, slaap- en/of werkkamers" gaf je meer dan negen kamers op. Bij Verzekeruzelf verzeker je tot maximaal acht hobby-, slaap- en/of werkkamers mee. Daarom is het niet mogelijk je woonhuis bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je verzekering ergens anders af te sluiten.

4

Je bijgebouw wordt gebruikt voor verhuur of bedrijfsmatige activiteiten. Bij Verzekeruzelf is het niet mogelijk om een woonhuis-/inboedelverzekering af te sluiten wanneer het bijgebouw verhuurd wordt of zakelijke doeleinden heeft. Wij raden je aan je verzekering ergens anders af te sluiten.

5A

De herbouwwaarde van je garage is meer dan € 100.000. Bij Verzekeruzelf verzeker je jouw garage met een herbouwwaarde tot € 100.000 mee. Daarom is het niet mogelijk je woonhuis bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je verzekering ergens anders af te sluiten.

5B

Je garage wordt gebruikt voor verhuur of bedrijfsmatige activiteiten. Bij Verzekeruzelf is het niet mogelijk om een woonhuis-/inboedelverzekering af te sluiten wanneer de garage verhuurd wordt of zakelijke doeleinden heeft. Wij raden je aan je verzekering ergens anders af te sluiten.

6

Je woning staat leeg. Bij Verzekeruzelf is het niet mogelijk om een leegstaande woning te verzekeren. Wij raden je aan je verzekering ergens anders af te sluiten.

7

Je woning wordt gebruikt voor verhuur. Bij Verzekeruzelf is het niet om een woning die verhuurd wordt te verzekeren. Wij raden je aan je woonhuis en inboedel ergens anders te verzekeren.