Vervelend dat je een foutcode krijgt bij het afsluiten van je autoverzekering! Hier vind je de toelichting op alle foutcodes. Zoek de foutcode op en lees de toelichting.  


FoutcodeToelichting

1

Je auto heeft een gewicht hoger dan 3.500 kilogram. Dit betekent dat het voertuig onder de categorie "zware voertuigen" valt en je een speciaal rijbewijs nodig heeft om het voertuig te besturen. Bij Verzekeruzelf verzekeren we auto's tot maximaal 3.500 kilogram. Daarom is het niet mogelijk je auto bij Verzekeruzelf te verzekeren. Wij raden je aan je auto ergens anders te verzekeren.

2A

Je auto heeft een motorvermogen lager dan 25kW. Bij Verzekeruzelf verzekeren we auto's met een motorvermogen van minimaal 25kW. Daarom is het niet mogelijk je auto bij Verzekeruzelf te verzekeren.

2B

Je auto heeft een motorvermogen hoger dan 200kW. Bij Verzekeruzelf verzekeren we auto's met een motorvermogen tot 200kW. Daarom is het niet mogelijk je auto bij Verzekeruzelf te verzekeren.

3A

Je auto heeft een cataloguswaarde lager dan € 5.000. Bij Verzekeruzelf verzekeren we auto's met een cataloguswaarde vanaf € 5.000. Daarom is het niet mogelijk je auto bij Verzekeruzelf te verzekeren.

3B

Je auto heeft een cataloguswaarde hoger dan € 80.000. Bij Verzekeruzelf verzekeren we auto's met een cataloguswaarde tot € 80.000. Daarom is het niet mogelijk je auto bij Verzekeruzelf te verzekeren.

4

De leeftijd van de regelmatige bestuurder is jonger dan 18 jaar. Daarom is het niet mogelijk je auto bij Verzekeruzelf te verzekeren.

5

De beveiligingsklasse van de auto is niet voldoende voor de gekozen dekking. Het is daarom niet mogelijk om je auto met deze dekking bij Verzekeruzelf te verzekeren. De WA-dekking is wel mogelijk. Wil je een uitgebreidere dekking? Dan raden wij aan je verzekering ergens anders af te sluiten.

6

Bij de regelmatige bestuurder van de auto koos je voor "Anders". Rijd jij zelf, je zoon, dochter of partner het vaakst in je auto? Kies dan bij "Regelmatige bestuurder" voor de juiste optie. Rijdt er iemand anders in je auto? Dan is het niet mogelijk om op uw naam de auto te verzekeren. Wij raden je aan de autoverzekering op naam van de regelmatige bestuurder te zetten.

7A

De cataloguswaarde van je auto, in combinatie met je leeftijd en de gekozen dekking, is te hoog. Daarom is het niet mogelijk om je auto bij Verzekeruzelf te verzekeren.

7B

Het is niet mogelijk om deze auto, in combinatie met je leeftijd, tegen de gekozen dekking bij Verzekeruzelf te verzekeren.

7C

Het is niet mogelijk om dit type auto, in combinatie met je leeftijd en je schadevrije jaren, bij Verzekeruzelf te verzekeren.

7D

Het is niet mogelijk om je auto door het type, de leeftijd en het gewicht, in combinatie met je eigen leeftijd, bij Verzekeruzelf te verzekeren.

8

Je auto is ouder dan 25 jaar. Daarom is het niet mogelijk je auto bij Verzekeruzelf te verzekeren.

9

Je hebt een negatief aantal schadevrije jaren op je naam. Daarom is het niet mogelijk je auto bij Verzekeruzelf te verzekeren.
Meer weten over schadevrije jaren? Dat kan! Lees alles over schadevrije jaren.

10

Het is niet mogelijk om een auto anders dan een personenauto bij Verzekeruzelf te verzekeren.


Let op! Is het niet mogelijk om je auto bij Verzekeruzelf te verzekeren? Houd er rekening mee dat in Nederland minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsdekking voor een motorrijtuigenverzekering verplicht is. Zorg daarom dat je op tijd een verzekering afsluit. Zo voorkom je een boete van de RDW van ongeveer € 400.