Bij Verzekeruzelf kies je tussen drie verschillende basisdekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco (Allrisk). Benieuwd welke autoverzekering bij je past en wat deze voor dekking heeft? We leggen het graag aan je uit!


Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is de goedkoopste autoverzekering. Deze verzekering vergoedt enkel schade aan anderen. Is je auto ouder dan tien jaar en heb je geen lening afgesloten om je auto te financieren? Dan kiest de meerderheid voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).


WA Beperkt Casco

De WA Beperkt Casco dekking vergoedt, naast schade aan anderen, ook schade door diefstal, brand, aanrijding van een dier of ruitschade. Is je auto tussen de vijf en tien jaar oud en heb je geen lening afgesloten om je auto te financieren? Dan kiest de meerderheid voor WA Beperkt Casco. 


WA Volledig Casco (Allrisk)

Wil je ook schade door eigen schuld meeverzekeren? Dan is WA Volledig Casco (Allrisk) het meest geschikt. Bij auto's jonger is dan vijf jaar en/of financiering van de auto door middel van een lening, kiest de meerderheid voor WA Volledig Casco (Allrisk). 


Naar de autoverzekering »